06-01-14

Vier Kerst dit jaar in Amerikaanse sferen

Santa-Claus-with-Christmas-Toy-by-Dona-Gelsinger.jpgIk kreeg dit artikeltje binnen van Vincent Vandenberg. Ik publiceer het graag op mijn blog (helaas te laat, maar kan van pas komen bij volgende gelegenheden)  

Wil jij graag wat anders dan gourmetten en wil je wel groots uitpakken dit jaar, vier dan Kerst in een Amerikaanse stijl! Hoewel ze in de Verenigde Staten maar op één dag kerst vieren, maken ze er een extra speciale dag van. Het wordt ook niet zomaar ‘the most wonderful time of the year’genoemd. Dus eet dit jaar gevulde kalkoen, drink eggnog en hang je kousen aan de schoorsteenmantel zodat de Kerstman ze kan opvullen. 

Met de hulp van een aantal handige apps wordt het niet alleen een stuk feestelijker, maar hiermee heb je ook in een handomdraai een geweldig Amerikaans kerstfeest. Het enige wat je nu nog nodig hebt is je familie en een prachtig versierde kerstboom, dan volgt de kerstvreugde vanzelf.

Natuurlijk kun je geen Amerikaanse Kerst vieren zonder cadeaus. Dankzij de Christmas List kun precies bijhouden wat je nog moet kopen. Maak een wensenlijst, voeg toe wie de gelukkige ontvangers zijn en via de budget functie zie je meteen hoeveel geld je hebt uitgegeven. Daarnaast is de app ook beveiligd met een wachtwoord zodat nieuwsgierige aagjes niet zomaar kunnen zien wat Santa Claus dit jaar in hun kous zal stoppen.

Heb je alle cadeaus al in huis, dan moeten deze natuurlijk nog wel worden ingepakt. Dankzij de stap-voor-stap video instructies van Gift Wrapping Instant Expert zal iedereen deze Kerst jou inpakkunsten bewonderen. Behalve inpakken, leer je met deze app ook om mooie strikken te knopen, hoe je het meeste uit je rol cadeaupapier haalt en hoe je zelf geschenklabels maakt.

Een ander typisch Amerikaans gebruik is de adventskalender. Elke dag maak je een luikje open waarachter een klein cadeautje of chocolaatje schuilgaat. De Christmas Advent Calendar app werkt net zo, maar dan voor je tablet of smartphone. Niet alleen word je herinnerd hoeveel dagen het nog slapen is voor Kerstmis, daarnaast staat er elke dag ook een verrassing voor je klaar, namelijk iedere dag kun je een nieuwe gratis app downloaden.

Ook voor je Amerikaanse kerstdiner is er een app, zodat je gemakkelijk van een heerlijk feestmaal geniet. Met Christmas Food leer je hoe je de beste gevulde kalkoen op tafel zet met alles er op en er aan, zoals stuffing, geroosterde aardappels en andere ‘trimmings’. Daarnaast zijn er vele andere recepten voor heerlijke starters, soepen en nagerechten.

17:55 Gepost door Jean Lievens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.