10-12-07

Mormonen op een missie

“Wat is schadelijker voor de (Mormoonse) kerk? Het stereotype beeld dat alle leden een split in het haar dragen en kiezen voor bordspelen als tijdverdrijf, of de gedachte dat die 21-jarigen die aan uw deur komen kloppen, staan te popelen om u te tonen hoe ze er in werkelijkheid uitzien?” Tot daar Brandon Dabling in de Daily Universe, de universiteitskrant van BYU (Brigham Young University).

SH104857

Waarover gaat het? In navolging van succesvolle kalenders waarop brandweerlui, politiemannen en andere calendar girls met blote torso en verlokkelijke blik poseren, dachten een aantal Mormoonse missionarissen dat een halfblootkalender een goed idee zou zijn om zich te ontdoen van hun stoffige, conservatieve imago. Zo gezegd, zo gedaan. “Mormons exposed”, een in Las Vegas gebaseerd bedrijf, pakte uit met een kalender van uitgepakte missionarissen, vanaf de broeksriem dan. Voor elke maand een wulpse missionaris, met telkens een zedige kleinere foto van hem in wit overhemd en das. Kwestie van geloofwaardigheid.

“We willen de missionarissen tonen als gewone mensen (!)” zegt medestichter Chad Hardy, die wil afgeraken van het oerbrave beeld dat mensen van Mormonen hebben. Een deel van de opbrengst zou gaan naar goede doelen in de landen waar de missionarissen actief zijn geweest. Naar verluid was de samenstelling van de kalender geen simpele opdracht. Je moet ze immers vinden, ex-missionarissen en praktiserende Mormonen die niet alleen een goed figuur hebben, maar ook bereid zijn het te laten zien.

Wat drijft zo’n Mormoon dan? “Ik ben geïnteresseerd in de entertainment business,” zegt Jonathan Martin, een van de modellen en waarschijnlijk fan van de Osmonds. Martin was zendeling in Manchester en kreeg verdeelde reacties op zijn deelname. Sommigen vonden het moedig en ‘cool’, anderen ‘not Mormon-like’. In elk geval komen er veel meer positieve reacties vanuit de gay community aan de oostkust dan vanuit de Mormoonse gemeenschap aan de westkust.

Meer over de kalender en andere Mormoonse gadgets vind je op http://mormonsexposed.com (mormons exposed of mormon sex pose (d)?). Je kunt er stemmen voor je favoriete model, of solliciteren om op de kalender van 2009 te prijken. Mijn vraag: hoe hang je de kalender op? Er mankeert een gaatje bovenaan. Nu ja, Mormonen zijn blijkbaar niet voor een gat te vangen.

SH104858

12:15 Gepost door Jean Lievens in mormonen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mormonen, byu, mormons exposed, 048 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.