09-04-07

Sundance

Op een kwartiertje rijden van Provo ligt Sundance Resort, het skioord van de 70-jarige (maar dat geheel ter zijde) Amerikaanse filmacteur Robert Redford. In de ‘Foundry Grill’ kan je elke zondag voor 28 dollar brunchen tot je erbij neervalt. Dat is precies wat mij gisteren overkwam, tijdens de speciale Paasbrunch.

 

SH100461

Sundance Resort: in het teken van Native American Art

 

Gerookte zalm, garnalen, gevulde mosselen, krabsla, heilbot, gegrilde lamsbout, gerookte ham, kip in chocoladesaus, Amerikaanse steak, asperges, alle (on)mogelijke groenten, Florentijnse omelet, een uitgebreid dessertbuffet (en ik bedoel uitgebreid), cheese & crackers... ik word weer ziek als ik er eraan denk. Niet dat het niet lekker was. Het was zeer lekker. Maar een mens wil wat voor zijn geld, ook al wordt hij getrakteerd. Na vijfmaal als levende puckman langs het buffet te zijn gepasseerd, had ik nog zin, maar genoeg. Nog een after dinner mint, en ik was ontploft.

 

SH100470

De skilift... Skiseizoen eindigde midden maart

Aangezien skiën niet aan mij is besteed, wil ik alleen nog een paar woorden kwijt over de andere attracties van Sundance. Buiten de Foundry Grill is er de Tree House, een met prijzen beladen restaurant, niet alleen voor het heerlijke eten, maar ook voor de voortreffelijke wijnkaart. En ze serveren er een margarita om U tegen te zeggen. Verder is er nog de ‘Spa’, de Amerikaanse term voor gezondheidsoord, een delicatessenwinkel met artisanale voedingsproducten die zo duur zijn dat je vanzelf minder eet, en een souvenirwinkel met allerhande door Indianenkunst geïnspireerde spullen.

 

Sundance Resort heeft net als het door Redford opgerichte filmfestival zijn naam te danken aan “Butch Cassidy and the Sundance Kid”, de prent waarmee hij wereldroem oogstte. Het Sundance Film Festival vindt elk jaar in januari plaats in Park City, een wintersportplaatsje in de buurt van Salt Lake City. Het is uitgegroeid tot het grootste filmfestival voor producties die niet uit Hollywood komen. Te groot voor de smaak van de alternatieve Redford, die betreurt dat zijn festival steeds meer ten prooi valt van allerhande celebrity feestjes. Paris Hilton in Utah. They just don’t mix….

20:16 Gepost door Jean Lievens in humor | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sundance, 019 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.