30-03-07

Naakte chocoladen Jezus

Chocoladen Jezus

 

Gedaan met lachen om mormonen. Laten we het even over de katholieken hebben. In New York is er in de katholieke gemeenschap grote beroering ontstaan naar aanleiding van een levensgroot standbeeld van Jezus, helemaal gemaakt van chocolade. Het betreft een kunstwerk van Cosimo Cavarello, “My Sweet Lord” geheten. Goed gevonden, of niet?

 

Vanwaar de beroering? Pasen is toch het chocoladefeest bij uitstek? Waarom protesteren katholieken niet tegen een chocoladen Sinterklaas, weliswaar een speler uit een lagere klasse, maar toch ook een heilige? Het probleem van het beeld van Cavarello is niet alleen dat het bedoeld is om op te eten of af te likken, maar ook dat het volledig naakt is. Geen lendendoek dus.

 

“My Sweet Lord” is anatomisch volledig correct: 1,83 m hoog, 90 kilo zwaar en 480.000 calorieën rijk. Het beeld zou worden tentoongesteld van palmzondag tot Pasen in het Roger Smith Hotel te New York. Onder druk van protest en zelfs doodsbedreigingen overweegt de hoteldirectie de tentoonstelling af te lassen. Je mag met veel lachen in Amerika, maar met godsdienst... 

21:46 Gepost door Jean Lievens in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new york, humor, 008 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.